«ΕΔΡΑ» Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα

2105913423 - 210 5901243

Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο "ΙΛΙΑΧΤΙΔΑ" Ιλίου


Μέσα από την πολύχρονη συνεργασία της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. "ΕΔΡΑ" με το Δήμο Ιλίου, τον Νοέμβριο του 2013 ένα νέο Ψυχοπαιδαγωγικό κέντρο δημιουργήθηκε και λειτουργεί στο Δήμο Ιλίου, το "Ιλιαχτίδα".

Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «Ιλιαχτίδα» από την έναρξή του μέχρι και σήμερα έχει εξυπηρετήσει πάνω από 250 παιδιά, εκ των οποίων τα 30 δωρεάν.

Το Κέντρο λειτουργεί  ως πρότυπο κέντρο πρόληψης, εκτίμησης και αποκατάστασης, παρέχοντας υπηρεσίες σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και τις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγου, μάθησης ή σχολικής ένταξης.

Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο στελεχώνεται από μια διεπιστημονική ομάδα, η οποία αποτελείται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας: κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, ειδικό παιδαγωγό, λογοθεραπευτή και εργοθεραπευτή, προσφέροντας ειδικά προγράμματα:

  • Λογοθεραπείας
  • Εργοθεραπείας
  • Ειδικής διαπαιδαγώγησης
  • Ψυχολογική Στήριξη & Συμβουλευτική Παιδιού και Οικογένειας
  • Θεραπεία μέσω Τέχνης

Οι υπηρεσίες παρέχονται με την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων των εξυπηρετούμενων μελών και των οικογενειών τους  χωρίς την επιπλέον οικονομική συμμετοχή, ΔΩΡΕΑΝ για τους άπορους και τους ανασφάλιστους.

Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο σε συνεργασία με το Δήμο Ιλίου έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα 10 γιορτές, συμβάλλοντας στην ψυχαγωγία των παιδιών.

 

Παιδική Δανειστική  βιβλιοθήκη

Στο 2ο όροφο του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «Ιλιαχτίδα», δημιουργήθηκε μια παιδική βιβλιοθήκη. Στήθηκαν τα πολύχρωμα ράφια με την πρώτη «μαγιά» παιδικών βιβλίων: παραμύθια, μυθιστορήματα, παιδικές εγκυκλοπαίδειες, βιβλία δραστηριοτήτων, βιβλία για γονείς, βοηθητικά βιβλία σχολικής ύλης δημοτικού για τη μελέτη, κ.ά.

Μέσα από τη βιβλιοθήκη, η «Ιλιαχτία» θέλησε να εμφυσήσει την αγάπη για το βιβλίο, μια συνήθεια που διαπλάθει χαρακτήρες, δίνοντας πρόσβαση στα παιδιά σε γνώσεις και εμπειρίες.

Η βιβλιοθήκη της «Ιλιαχτίδα» είναι η δεύτερη βιβλιοθήκη που οργανώνεται από την Παιδική Πολιτιστική Λέσχη «ΕΚΦΡΑΣΗ», μαζί με τη δανειστική βιβλιοθήκη του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «ΠΝΟΗ» Υμηττού (Ηλιουπόλεως 62, Υμηττός). Τα παιδιά της «Ιλιαχτίδας ΙΙ» μπορούν να δανειστούν έως δύο βιβλία για να τα διαβάσουν στο σπίτι ή μπορούν να τα διαβάσουν μέσα στο φιλόξενο χώρο της βιβλιοθήκης με τη μοκέτα, τα μαξιλάρια και τους καναπέδες, όπου εύκολα τα παιδιά μπορούν να νιώσουν οικεία και να συγκεντρωθούν, ενεργοποιώντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Οι ώρες λειτουργίας της δανειστικής βιβλιοθήκης είναι 13:00-20:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ:

Ικάρου 28 και Κάλχου (2ος όροφος)

131 22, Ίλιον Αττικής

Τηλ.: 217 7361020

Υπεύθυνη Κέντρου: Κατερίνα Πανγιώτου

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα με Παρασκευή 13:00 - 21:00

 

1.jpg

 

2.jpg

 

3.jpg 4.jpg

 

5.jpg 8.jpg

6.jpg

 

 

iliaxtida2a.jpg iliaxtida2b.jpg

iliaxtida2c.jpg iliaxtida2d.jpg