«ΕΔΡΑ» Ψυχοπαιδαγωγικά Κέντρα

210 5901243

Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο "ΠΝΟΗ" Ηλιούπολης

logo%20_mikro.jpg

Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο «ΠΝΟΗ» λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2011 με την συνδρομή της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηλιούπολης, σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Μη Κερδοσκοπικό Φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «ΕΔΡΑ».  Λειτουργεί  ωςπρότυπο κέντρο πρόληψης, αξιολόγησης και αποκατάστασης, παρέχοντας υπηρεσίες σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και τις οικογένειές τους, που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγου, μάθησης ή σχολικής ένταξης. Πρόκειται για ένα Κέντρο που συμπληρώνει τις υπάρχουσες κοινωνικές δομές και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες.

Από την έναρξη της λειτουργίας του, έχει εξυπηρετήσει 314 περιστατικά και τις οικογένειες τους, εκ των οποίων τα 15 περιστατικά είναι άπορα ή/και ανασφάλιστα. Στην τρέχουσα πραγματικότητα εξυπηρετεί 90 παιδιά.

Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο στελεχώνεται από μια διεπιστημονική ομάδα, η οποία αποτελείται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας: κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, ειδικό παιδαγωγό, λογοθεραπευτή και εργοθεραπευτή προσφέροντας ειδικά προγράμματα:

  • Λογοθεραπείας
  • Εργοθεραπείας
  • Ειδικής διαπαιδαγώγησης
  • Ψυχολογική Στήριξη & Συμβουλευτική Παιδιού και Οικογένειας

Καθώς και Εναλλακτικά Θεραπευτικά Προγράμματα όπως:

  • Παιγνιοθεραπεία
  • Δραματοθεραπεία

Στο τμήμα Δραματοθεραπείας παιδιά σχολικής ηλικίας παρακολουθούν ομαδικό πρόγραμμα υπό την καθοδήγηση εργοθεραπεύτριας και δραματοθεραπεύτριας και με θεραπευτικό εργαλείο το θέατρο, την μουσική και την ζωγραφική εκφράζουν προσωπικά βιώματα και τα διαχειρίζονται στο πλαίσιο της ομάδας.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι η πολυκλαδική ομάδα του κέντρου παρακολουθεί σεμινάρια και ημερίδες, βελτιώνοντας διαρκώς τις τεχνικές παρέμβασης και συμμετέχει σε ομαδικές εποπτείες, που διοργανώνει ο φορέας .

Το Ψυχοπαιδαγωγικό Κέντρο βρίσκεται σε συνεργασία με Ανώτερα και Ανώτατα Δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα για την εκπαίδευση φοιτητών ανθρωπιστικών σχολών και παρέχει προγράμματα πρακτικής άσκησης σε επαγγελματίες και εθελοντές. Έχει αναπτύξει ένα δίκτυο συνεργασίας με προνοιακούς, εκπαιδευτικούς, ιατρικούς φορείς και πολιτιστικούς φορείς για την ολιστική αντιμετώπιση των αναγκών των εξυπηρετούμενων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο λειτουργίας του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου Παιδιού και Οικογένειας «Πνοή» έχουν πραγματοποιηθεί τρείς  Χριστουγεννιάτικες, τρείς Αποκριάτικες καθώς και δύο Καλοκαιρινές γιορτές για τα εξυπηρετούμενα παιδιά και τις οικογένειες τους, όπου οργανώθηκαν συναντήσεις αφήγησης παραμυθιών από επαγγελματίες παραμυθάδες.

Τέλος στο πλαίσιο δραστηριοποίησης με την κοινότητα διοργανώνει  εκπαιδευτικές ημερίδες όπως «ο Ρόλος της Λογοθεραπείας και της Εργοθεραπείας στην Ειδική Αγωγή (2012)» στο 2ο Νηπιαγωγείο Ηλιούπολης, «Οι Ψυχοκοινωνικές Επιπτώσεις της Οικονομικής Κρίσης στην Οικογένεια-τρόποι διαχείρισης (2012)»στο 4ο Δημοτικό Ηλιούπολης, «Οι Ψυχοκοινωνικές Επιπτώσεις του Αλκοόλ και του Καπνού στον Εφηβικό Πληθυσμό» (2013) στο 1ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης , Διαταραχές Λόγου και Συμπεριφοράς στη περίοδο της Νηπιακής Ηλικίας (2013), στο 17ο Νηπιαγωγείο Ηλιούπολης.

Οι υπηρεσίες παρέχονται με την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων των εξυπηρετούμενων μελών και των οικογενειών τους  χωρίς την επιπλέον οικονομική συμμετοχή, ΔΩΡΕΑΝ για τους άπορους και τους ανασφάλιστους.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ
 
Καραμανλή 12 και Ιάσωνος,
163 45, Ηλιούπολη  Αττικής
Τηλ: 210 9929220
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Υπεύθυνη Κέντρου - Κοινωνική Λειτουργός: Αγγέλη Σωτηρία
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα με Παρασκευή 13:00-21:00

 

dsc01092.jpg ilioupoli1.jpg

dsc01108.jpg ilioupoli2.jpg